Ivo Perkušić & Sanctus Domnio, FADO

15. ožujka 2024. | Koncertna dvorana Ive Tijardovića – Hrvatski dom Split

Pridružite nam se na FADO glazbenoj večeri s Ivom Perkušićem u pratnji mandolinskog orkestra Sanctus Domnio, u spoju glazbe i portugalske kulture. Fado melodija nježno izražava duh Portugala, obavijen čežnjom i slatkom melankolijom. Praćena mandolinama i portugalskom 12-žičanom gitarom dok prati pjevača, stvara pjesmu ispunjenu emocijom koja privlači slušatelje dok se širi ulicama.

Ivo Perkušić akademski je glumac i glazbenik. Profesor je engleskog i talijanskog jezika. Boraveći u Portugalu zaljubio se u portugalski jezik i kulturu te počinje pjevati fado. Susrevši se s glazbom muških predstavnika fada odlučio je u Hrvatsku donijeti svoju verziju ove plemenite i emotivne glazbe. Ostvario je niz zapaženih koncerata diljem Hrvatske, a pjevao je i s jednom od najpoznatijih fadistica današnjice Anoum Mourom na Avantgarde Jazz festivalu u Rovinju te u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ povodom obilježavanja 40 godina prijateljstva Zagreba i Lisabona.

Uz band, koji ovu glazbu obogaćuje i mediteranskim zvukom, Ivo Perkušić donosi i zanimljivu priču o pjesmama koje diraju srce i dušu.

Sudjelovao je s autorskim pjesmama na nizu domaćih poznatih festivala gdje je osvajao i nagrade: Splitski festival, Zagrebački festival, Festival šibenske šansone… Ima potpisan ugovor s diskografskom kućom Croatia Records.

IVO PERKUŠIĆ, vokal

SANCTUS DOMNIO, mandolinski orkestar

PAVLE SVILIČIĆ, portugalska gitara, madolina, klasična gitara, vokal

BRANKO ARSEKIN, gitara, vokal

GORAN GRGUREV, udaraljke, bubnjevi

TOMISLAV KALEBIĆ, bas gitara

JAKOV JURIĆ, truba