Adventski koncert

S radošću vas pozivamo na tradicionalni Adventski koncert GMD Sanctus Domnio, gdje će se note stapati s čarolijom blagdanskog duha. Pridružite nam se da zajedno obogatimo blagdanski duh 20.12.2023. u 19 sati nakon Svete mise u Katedrali sv. Dujma.

Nastupaju:

Mandolinski orkestar ANĐELI SVIRAČI

Nastao je kao ideja o pripremnom “mlađem” mandolinskom orkestru za mandolinski orkestar “Sanctus Domnio”, koji zajedno sa školom mandoline i gitare priprema mlađe naraštaje mandolinista i gitarista za tehnički zahtjevnije skladbe koje “stariji” orkestar izvodi. S radom započinje 1995. godine a od 2004. godine djeluje pod nazivom “Anđeli svirači”. Godine 2005. ravnanje orkestrom prelazi u ruke prof. Tonke Juranović Matulić, dugogodišnje članice orkestra “Sanctus Domnio”, koja je punih jedanaest godina predano vodila orkestar i osvajala nagrade. Godine 2016. vodstvo preuzima prof. Ivana Kenk Kalebić, tada prva diplomirana mandolinistica u Republici Hrvatskoj, te profesorica mandoline u osnovnoj i srednjoj glazbenoj školi Josipa Hatzea. Orkestar od 2021. godine vodi Ana Mlačić, članica orkestra “Sanctus Domnio” i kvinteta Libertas te studentica glazbene pedagogije pri Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Mandolinski kvartet UMAS

Kvartet je osnovan 2022.godine, a čine ga studentice novootvorenog studija Mandoline pri Umjetničkoj akademiji u Splitu pod mentorstvom prof. lvane Kenk Kalebić. Nastupale su 2022. godine kao solistice Vivaldijevog koncerta za 4 violine i orkestar u pratnji orkestra Sanctus Domnio iz Splita, čije su i redovne članice.
Kvartet je 2023. godine predstavlijao splitsku akademiju u suradnji UMAS-a i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku na manifestaciji Tambura Academica i osvojio prvu nagradu u kategoriji komornih sastava na festivalu Mandolina Imota.

Mandolinski orkestar SANCTUS DOMNIO

Osnovan je 1990. godine pod vodstvom glazbenog pedagoga Marina Katunarića u Splitu. Od 1991. orkestrom ravna dirigent Vladimir Lukas. Orkestar je do sada održao veliki broj koncerata u domovini i inozemstvu (Italija, Vatikan, Njemačka, Austrija, Slovenija, Češka, Španjolska, Crna Gora, Makedonija) te je dobitnik brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja za svoj rad. Na svom repertoaru orkestar ima brojne skladbe skladane izvorno za mandolinske ansamble i prerade skladbi za druge orkestre suvremenih i klasičnih skladatelja.
Oko društva i orkestra Sanctus Domnio formirao se “Splitski mandolinski krug”, krug domaćih, prije svega dalmatinskih i splitskih skladatelja. Pored ostalih nagrada i priznanja, Sanctus Domnio je dobitnik i Nagrade Grada Splita iz područja kulture za 2006. godinu, a od 2015. godine i natjecanja europskih mandolinista Giacomo Sartori u Ali (Italija) ovaj orkestar nosi titulu “najboljeg mandolinskog orkestra u Europi”.