Svečani koncert povodom obilježavanja 30 godina osnutka

Dragi prijatelji i ljubitelji glazbe, i Gradskog mandolinskog društva Sanctus Domnio, velika nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na naš Svečani koncert povodom obilježavanja 30 godina od osnutka i postojanja našeg Društva.


Petak 25. lipnja 2021. u 20:00 sati 
 Hrvatski dom Split

Gradsko mandolinsko društvo GMD Sanctus Domnio (lat. Sv. Dujam) osnovano je u Splitu 25. lipnja 1991. pod vodstvom glazbenog pedagoga Marinka Katunarića, s namjerom višestruke odgojne zadaće i kulturne obnove mladih naraštaja, te promocije i popularizacije mandolinskog notnog pisma.

Na programu će se naći retrospektiva kompozicija koje su isključivo napisane za Mandolinski orkestar Sanctus Domnio, od strane istaknutih splitskih skladatelja — V.Sunko, M.Katunarić, I.Božičević, T.Kalebić, J.Banić, P.Sviličić, a upravo zbog istih praizvedbi ovaj je orkestar postao poznat i prepoznatljiv na svjetskoj mandolinističkoj sceni.

Pored mnogih nagrada i priznanja, Sanctus Domnio je dobitnik Nagrade Grada Splita iz područja kulture za 2006. godinu. Posebno se može istaknuti titula Najboljeg europskog orkestra zaslužena na međunarodnom natjecanju ‘’Giacomo Sartori’’ održanom u Ali (Italija) 2015. gdje je ovo Društvo i ansambl osvojio sve prve nagrade, u svim kategorijama. Kao najponosniji trenutak valja navesti privatnu audijenciju i koncert kod Pape Ivana Pavla II. u Vatikanu, gdje smo predstavljali grad Split i Republiku Hrvatsku u nastajanju.

Sukladno Preporukama za sprječavanje zaraze COVID-19, za dolaske na koncert u Hrvatski dom Split nije potrebna COVID putovnica, kao ni potvrde o cijepljenju i preboljenju.

Broj posjetitelja ograničen je na 100, stoga požurite po svoju ulaznicu.
Za vrijeme boravka u dvorani potrebno je nositi masku